Wednesday, February 29, 2012

Pindah


Alhamdulillah sudah seminggu lebih kami tinggal di rumah baru. Kami terpaksa pindah sebab rumah lama tu owner dia dah jual. Owner baru nak duduk rumah tu. Banyak kenangan manis kat rumah lama ni. Yelah, tulah rumah pertama kami tinggal lepas kahwin. Rumah Ikram yang pertama juga. Dahlah rumah bes depan park.

Rumah lama yang selalu sepah


Ruang tamu rumah lama yang dirindui


Kami pindah rumah dekat je dengan rumah lama ni. Boleh jalan kaki. Sekarang ni tiap-tiap petang pun jalan kaki pergi taman permainan depan rumah lama ni. Sedih je nampak rumah lama yang kosong tu. Mana laa owner baru ni tak masuk-masuk. Haritu yo yo je nak kami keluar cepat sebab dia tak sabar nak masuk.

Rumah baru kami ni design dia lebih kurang je dengan rumah lama. Cuma yang besnye dapur dia luas, master bedroom and toilet pun luas. Siap boleh muat swimming pool kecik ikram tu. Gambar rumah baru belum ambik lagi. Sebabnya, charger kamera entah dalam kotak yang mana satu. Rasanya semua kotak penting dah di unpacked. Tersesat dalam kotak lain agaknya. Gambar ni semua dari handphone aje.


Indoor swimming pool! cewah!


Dahlah kepenatan pindah rumah, ofis pun kena pindah haaa. Bilik ofis pindah dari bangunan lama ke bangunan baru. Bes la dapat bilik baru tapi semalam round rasa macam ngeri pun ada. Kosong je & dah ade cerite pelik orang cakap-cakap (T_T). Minta dijauhkan la dari nampak benda-benda pelik ni.

Sekarang, kena baca surah Al-Baqarah 3 kali kat rumah and ofis baru. Haih tak menyempat-nyempat lagi nak habiskan baca. Boleh tak pasang mp3 aje?

2 comments:

alak said...

haha jgn ngelat pasang mp3!

ko bahagi2 la ngan zayd surah albaqarah tuh.. haha setiap ari baca 5m/s ke..

cis kite mengharapkan ade gamba rumah baru! satgi gambo toilet n budakyg tgh syok mandi sorang2

cepat upload gambar umah baru! eh camne ngan sticker2 dinding ko tu, cabut n tampal blk kat umah baru ke?

uswah said...

hehehe.. will do bebeh..

ala mane ntah charger camera aku nih.. kang tangkap gambo ngan henpon jelah.. haha.. sabo ye.. ko datang le umah aku

stiker dulu tuh cabut n buang je.. kat umah baru ni kosong lagi takde stiker lagi