Tuesday, November 22, 2011

It is confirmed!

Senyum sampai telinga :)

27 Nov 2012 - KUL-BKK
01 Dec 2012 - BKK-KUL

Tetibe pulak MAS ada promotion.. Mahal rm19 je dari AirAsia.. Haruslah book MAS kan.. hihihi. Alhamdulillah!!

Friday, November 18, 2011

Bad news, Good news

Dah 2 hari Zayd pergi Indonesia bekerja dari pagi sampai malam (!). Ikram agak moody sebab takde abah dia. Siap demam lagi. Tapi kejap-kejap je sebab bagi ubat demam terus kebah. Mama+abah+Piah+Hayat+Hanaa datang dari JB. Piah akan stay jadi babysitter Ikram sepanjang ketiadaan Zayd. Alhamdulillah Ikram hepi sangat sebab ada Hanaa. Tu makcik feveret dia!

Tapi, harini Zayd bagi bad news yang tidak diharapkan. His Indonesia trip patutnya dari 17-26 Nov. Pastu baru dapat tau yang dia kene pergi Thailand pulak on 27th Nov - 12 Dec (tambah 14 hari lagi!!!!). Sungguh tak cool!!!

Taaapiii, Zayd minta permission balik awal untuk buat preparation to Thailand. Setakat ni bos dia agreed tapi belum confirm la kan. Kalau dapat balik awal, dia akan balik on 24th Nov. So ada 2 hari preparation before Thailand trip.

Another good news is that..............
:
:
:
:

:
:
:

:
:
:
:

InsyaAllah, kalau confirm everything, ME+IKRAM will be joining his Thailand trip! Wooohooo!!... But only for the first 4 days. I have to come back early for kursus wajib pergi on 2-4 Dec.

Doakan plan ini berjaya! Amiinnn

Wednesday, November 16, 2011

T_T

I don't understand how couples can survive long distance marriages. Zayd will be going to Indonesia for 10 days (LAMENYE!!!) je pun starting tomorrow tapi hatiku ini gundah gulana kesedihan dengo lagu sedih pun bertambah sedih..

Kitorang dah kawin almost 3 years. Dan sangat jarang berjauhan. First time Zayd outstation (3 hari JE), memang dah merah2 mata malam2 buta. Masa ni belum ada ikram. Second time pulak masa saya gi China 5 hari. Yang tu sedih tinggalkan Ikram. Third time masa Zayd gi sweden 2 minggu ++. Time tu memang dah rasa merana gile hidup as single mother walaupun Aliya datang babysit Ikram.

Esok jadi fourth time nak berjauhan.. huhuhu..saya + adik2 yang datang babysit Ikram + Ikram akan dok menumpang kat umah abang (Suhaib) sebab rumah die dekat sangat ngan tempat kerja. Sungguh pilu jugak rasa hati sebab kena tinggalkan rumah. Aihh.. mood sedih la sumenye.

Ada kawan yang mengamalkan long distance marriage kata lagi senang macam tu. Uruskan hal sendri je.. pastu lagi senang buat hal sendri.. Sungguhku tak paham dan tak mahu try. Maybe lain orang lain kot preferencenye.

Sebenarnya sedih bagi pihak Ikram jugak sebab takde abah die nak gomol-gomol dia malam-malam. huhu