Sunday, May 9, 2010

Mari kuruskan badan!!

Lepas bersalin, berat badan saya tak turun seperti sebelum mengandung dulu. adela dalam 5-6 kg nak hilangkan lagi. Untuk exercise, kuar jogging, sangatlah susah sekarang sebab ade ikram. Jadi saya pun mintak husband untuk belikan nintendo wii. Sebab boleh main-main sambil gerak-gerak dengan cergas! Tapi sesungguhnye husband saya yang geng x-box @ PS tuh anti-wii. Jadi dia sangat tak setuju idea saya ni.

Then saya terpikir nak main dance2 macam kat atas dance mat tu. Best jugak senaman dengan cara menari-nari. Saya pun dok survey kat internet game yang ade dance mat untuk xbox 360. Tapi bila gi kedai, rupenye kat malaysia takde pun dance mat untuk xbox. Belum sampai lagi agaknye. Tiba-tiba saya ternampak something kat belakang counter kedai game tu. Ni yang saya nampak:




Saya terus mintak orang kedai tu amekkan kotak dance mat tu. dance mat tu untuk PS2. Zayd ada je PS2 kat rumah jadi saya pun terus suruh zayd belikan benda tu! heheh.. RM49 aje.. datang dengan game ni:

Dance Dance Revolution X2

Balik je rumah, tak sempat nak rehat-rehat pun, zayd dah pasangkan game ni dengan dance mat dia skali. Kami semua (zayd, saya, adik-adik saya) sangat jakun sekali! haha. Bes woo game ni! Memang berpeluh-peluh kot kalau main 2-3 lagu pun. Siap ade banyak mode, workout mode, training mode.. Kami main game mode je.. dancing-dancing suke hati.

Anyway, saya tak tere pun. Setakat main untuk beginner je. Paling tere adalah Safiah & Aliya. Saya ngan Nuha lebih kurang sama, dua-dua main yang senang je. Solehah paling tak tere! (hahahahaha).

Game ni kalau nak senang main, kena gerak-gerakkan kaki ikut beat lagu. Kalau kaku-kaku je, memang senang terlepas laa.. Selepas menari-nari satu malam, saya adalah sakit-sakit kaki sebab dah lama tak workout! Harapnye lepas dah biasa, badan tak sakit-sakit dah & boleh kurus.. huhu. Gambar-gambar seterusnye adalah dance mat, game dia, piah & Nuha main.. & ada video piah main lagu yang agak senang. (Pakai baju kurung pun boleh main)


Game dia. Kena tengok arrow-arrow tu & gerakkan kaki kat bentuk arrow yang sama atas dance mat


Piah tengah main (piah pakai stokin main., lagi senang katenye)


Nuha tengah main

Ni video piah main dengan baju kurung.. Tapi ni lagu slow je..jadi tak nampak keterean die.. hahaha