Wednesday, November 18, 2009

Apa yang best?

Sekarang ni saya ada keje penting yang kene submit by end of November. Tapi saya sangat stress sebab keje ni agak susah (bagi saya la) & result yang saya nak still tak dapat-dapat lagi. huhuhu.
Jadi untuk membuatkan wifenye ini motivated, Encik Zayd telah mengoffer saya 'boleh mintak apa-apa sahaja (asalkan within budget)' bila dah siapkan keje tu.

Tapi saya tak tau ape benda yang best yang saya rasa betul-betul nak.. hahaha.. apa ye yang patut saya mintak? bes ni kalau dapat something yang bes.. hihihihi

Tuesday, November 17, 2009

Susu..susu..susu ape yang sedap??

Hari ni dah masuk hari ke-3 saya berjalan macam orang tempang (huhuhu). Hari ahad pagi, betis kaki kanan saya cramp dengan sangat teruk sampai saya terjerit-jerit kesakitan. Lepas zayd urut, rasa cam dah okay, pastu mulalah berjalan tak hengat dunia! Gi Midvalley bawak adik zayd beli barang-barang, masak lunch untuk suhaib+uwa yang datang rumah, gi klinik untuk 2nd checkup & gi umah Suhaib+uwa jap.

Pukul 10 malam baru sampai rumah.. dan pada masa itu, seluruh kaki kanan dah tegang-setegang2nya.. Dari pinggang sampai buku lali. Huhuhu.. Sangat tegang sampai dia boleh cramp bila-bila masa saje! Nak jalan sakit, nak solat pun sakit, nak drive lagi jangan harap la kan.


Ingatkan bila bangun tido, dah reda ketegangan tu, rupanya sama je! harini dah hari ke-3 kaki tegang. Oh, berbalik pada tajuk, doktor suruh saya minum susu untuk ibu mengandung. Hari tu dah try rasa Anmum Materna kat rumah suhaib (uwa punye). Tapi tak bape sedap le. Jadi ada cadangan susu apa yang sedap tak? Saya kena minum susu at least 2 kali sehari ni. Supaya tulang menjadi kuat & tidak cramp-cramp lagi

Friday, November 13, 2009

Perkara-perkara yang membuatkan anda sakit hati di jalanraya

  1. Orang drive kete dengan kelajuan minimum kat lane kanan skali
  2. Orang yang drive kete-mahal-perasan-laju-tapi-slow kat lane kanan skali
  3. Orang yang bukak high-beam mase drive malam-malam
  4. Orang yang merokok masa drive kete & nampak tangannye terjulur keluar bersama puntung rokok.
  5. Orang yang bawak motor sambil merokok. (ni sangat sakit hati sebab time nak hisap, dia akan bawak slow sikit, pastu bile dah hembus, bawak laju-laju balik, pastu slow balik bile nak hisap)
  6. Orang yang bawak motor dengan sangat slow ditengah-tengah jalan. (motor patutnye kat tepi-tepi je
  7. Orang yang bawak motor kat tengah-tengah jalan (antara 2 lane) & hon-hon kereta-kereta yang nak bertukar lane
  8. Orang yang suka cucuk-cucuk kete orang lain time jem
  9. Orang yang suke cucuk-cucuk kete orang lain padahal tu lane tengah/kiri sekali. (kau laju sangat, kau gi kanan skali la!)
  10. Orang yang drive kete laju-laju kuar dari simpang, pastu bile dah masuk simpang, tiba-tiba jadik paling slow dalam dunia!
  11. Orang yang drive kete kat tengah-tengah lane (di antara 2 lane)
  12. Orang yang bawak motor pastu dah langgar kete saya sampai kemek pastu boleh lari terus (saya takleh kejar sebab tengah jem)
  13. Orang yang tak signal lansung bila nak tukar lane / masuk simpang
  14. Orang yang lewat bagi signal (ko dah tukar lane baru nak signal! &*%#$@@*&*!!!)
  15. Orang yang susah nak decide nak masuk lorong tol yang mana satu padahal tol dah depan mata
  16. Orang yang suke curik line (ni ambik berkat orang kate abah)
  17. Orang yang tengah drive dengan slow kat lane kanan skali yang rupenye tengah cakap talipon
  18. Orang yang kedekut jalan (tanak bagi orang masuk lane dia, tibe-tibe je die bawak laju)
  19. Motor yang suke dok kat depan skali time traffic light merah. Pastu slow pulak nak bergerak bila traffic light tu dah hijau!
  20. Motor yang suke menyelit-nyelit sampai calarkan kete orang tapi buat muke dono je!
  21. Motor yang bawak laju-laju kat tengah-tengah lane (antara 2 lane) pastu terlanggar side mirror kete & terus lari
  22. Motor yang suka buat selekoh2 tajam (padahal nak tuka lane je pun!) pastu tergelincir & jatuh tengah-tengah jalan! Tak ke membahayakan diri sendiri & kete orang lain!!!
  23. Bas tambang yang tanak masuk bus-lane kat bus-stop & benti tengah-tengah jalan untuk amek penumpang!
  24. Kete paling slow kat lane tengah (tempat anda adalah di lane paling kiri kot!!)
  25. Kete yang still dok kat lane kanan skali walaupun dah terang-terang banyak kete lain potong kiri & flash2 n hon2
  26. Kete yang suka brek tiba-tiba & banyak-banyak kali

Monday, November 9, 2009

Nassini El-Donia (Make me forget the world)


Nassini El Donia [Make Me Forget The World] - Ragheb Alama

Mari nyanyi same2! :

Naseny el donia naseny el alam
Dawebny habiby w sebny aolak ahla kalam
Law alef el donia law alef el alam
Mosh momken zay gharamak enta alaey gharam

Law aolak eny bahebak
El hob showaya aleek
Law sanya ana babead anak
Bargaa moshtaa leaneak
Domny khaleek wayaya
Dawebny we doob fi hawaya
Taala neash agmal ayam

Kan agmal yom fi hayaty
Yom ma abltak ya hayaty
Ma edertesh athamel min gheer ma afakar lahza
Laeatny badoob fi hawak
Khadtny min kol elnas easht fi agmal ehsas
We nseet ya habiby eldonia maak
Ahhhhhh

Law aolak eny bahebak
El hob showaya aleek
Law sanya ana babead anak
Bargaa moshtaa leaneak
Domny khaleek wayaya
Dawebny we doob fi hawaya
Taala neash agmal ayam
Law aolak

Ana shaylak gowa enya wa el donia di shahda alaya
Ana ganbak wa bahebak
Mosh momken aadar ana ya habiby ansak
Batmana el omr yetool wafdal ahebak ala tool
Da ana yama helemt akon wayak
Ahhhhhhh

Law aolak eny bahebak
El hob showaya aleek
Law sanya ana babead anak
Bargaa moshtaa leaneak
Domny khaleek wayaya
Dawebny we doob fi hawaya
Taala neash agmal ayam

____________________________________

Make me forget the world, make me forget the people
Melt me my darling, and let me tell you sweet words
If I go around the world, if I go around the people
There is no possiblity to find love like yours

If I tell you that I love you
Love is just to less for you
If I take a minute away from you
I return in the need to see your eyes
Hug me, be mine
Melt me and melt in my love
Come and we'll live the nicest days

If I tell you that I love you
Love is just to less for you
If I take a minute away from you
I return in the need to see your eyes
Hug me, be mine
Melt me and melt in my love
Come and we?ll live the nicest days

It was the nicest day of my life
When I met you, my life
I couldn't take it, if I didn?t think of you for one moment,
I found myself in your love
You took me from all the people, to live the most beautiful feeling
And, my darling, make me forget the world with you
Aaaahhh.

If I tell you that I love you
Love is just to less for you
If I take a minute away from you
I return in the need to see your eyes
Hug me, be mine
Melt me and melt in my love
Come and we'll live the nicest days

I hold you in my eyes, and the world is upon you
I am next to you and I love you
It?s not possible for me, my darling, to forget you
I hope my life will be,
To love you forever
I dream to be forever yours
Aaaahhh.

If I tell you that I love you
Love is just to less for you
If I take a minute away from you
I return in the need to see your eyes
Hug me, be mine
Melt me and melt in my love
Come and we'll live the nicest days

Thursday, November 5, 2009

Marriage

Saje nak share a quote dari facebook status cousin saya...

"Marriage is about GIVE & TAKE. Now, GIVE me some money sayang, and TAKE me to the mall!"

Hahahaha comel sangat!!

Wednesday, November 4, 2009

Life Updates

Salam semua!

Sudah lama ya ngak berjumpa! haha.. anyway, saya sangat sangat busy lately. Apakah yang sudah berlaku sepanjang sebuln lebih blog ini terdiam kaku? (oh rhyming pulak!)

  1. Syawal dah habis. Every weekend time syawal sangat-sangat penuh dengan jemputan open house & visit rumah saudara mara (belah zayd). Saudara mara belah saya tak sempat nak cover sume.. huhu
  2. Nenek buat open house kat ar-Rawsha untuk family saja! BES SGT SGT!!!
  3. Kami dah beli meja makan yang cantik & simple dari IKEA! (paling murah dijumpai! haha)
  4. Laptop saya & laptop zayd dua-dua kong! Sedang dibaiki di digital mall PJ. Alhamdulillah ada PC utm ni. Dan Alhamdulillah juga ada meja PC free dari ummi zayd! haha
  5. Saya dah 18 weeks pregnant!! masa 16 weeks haritu, buat 1st check up. Doktor (makcik zayd) kata perut saya terlebih besar macam 20 weeks. Die refer kat kawan specialist dia untuk scan n check kalau-kalau ade benda lain ke, atau TWINS ke. Oh saya dah excited abes kalau dapat twins. Tapi bila scan esoknye, ada 1 je! hahaha. Hilang semua angan-angan saya! Tapi Alhamdulillah nampak baby sihat walafiat & normal size (16 weeks) dan sangat aktif bergerak pusing-pusing sampai tak nampak gender die!
  6. Mabuk-mabuk & muntah sudah kurang. Sekarang ni sentiasa sakit pinggang, sakit perut & selalu cramp-cramp kat kaki atau perut! huhu cramp kat perut sangat sakit!
  7. Blood pressure saya memang low sebelum ni. Bila dah pregnant, bertambah-tambah low. Dah beberapa kali pitam. huhu
  8. Kerja untuk masters saya sangat banyak sekarang! Tiba-tiba rasa masa sangat cepat berlalu dan nak dekat akhir tahun dah! Takut je keje tak sempat siap. :(
  9. Dalam sebulan ni, saya dah 2 kali order brownies yang besar dan sedap (dari 2 orang yang berlainan), sebab sangat teringin nak makan!
  10. 1st time gi visit jiran india yang buat open house sempena deepavali.
  11. Amirah & adiknya datang visit kat rumah! Sangat bes sebab dia schoolmate 1st yang datang rumah. haha
  12. 1st time masak asam pedas 2 minggu lepas. Dan masakan saya sungguh tak sedap sampai saya pun tak sanggup makan! Banyak gile masak tapi sempat makan sekali je sebab lupa letak dalam fridge dan ianya basi! (huhu mahalnye ikan merah..membazir)
  13. Alak & imang gi Jakarta+bandung last week.. huhu jeles gile!! nak ikot sangat! tapi ngak ada kemampuan untuk bercuti-cutian keluar negara buat masa ini :~(
  14. Saya dah jadi member Tupperware! hihihi
  15. Sekarang ni saya asek dapat nightmare je! benci & seram!!!

Okeh abes!