Saturday, September 19, 2009

EID MUBARAK!


EID MUBARAK diucapkan kepada semua kawan-kawan & Family!

Alhamdulillah selepas seminggu, zayd sudah baik dari demam & ulser dalam mulut beliau pun berkurangan. Oh ye, alkisahnye, zayd demam sejak jumaat lepas. Agak teruk juga demam beliau.. saya kene lap die sentiasa dengan tuala basah selama 3 hari.. lepas tu demam dia on off. Tapi beliau telah mendapat MC selama seminggu. Saya pun kenalah MC skali.. hehe..

Alkisahnye lagi, kakak zayd telah selamat melahirkan seorang baby boy pada hari rabu malam, 16 Sept 2009, di hospital putrajaya. Maka kami akan sambut hari raya pertama di putrajaya. Tengahari baru bertolak ke Batu Pahat InsyaAllah.

Semua plan untuk persiapan raya saya terbatal sebab zayd tak larat gi mana-mana. Dan saya pun tak sanggup nak tinggalkan die dok rumah sorang-sorang. Hari ni (sabtu, sehari b4 raya) baru kami nak keluar cari persiapan raya.. heheh..harap-harapnye shopping last minute ni dapat barang-barang murah sikit. Sebenarnya saya tak plan pun untuk beli baju baru tahun ni. Tapi memandangkan baju-baju saya dah agak ketat dibahagian pinggang, maka saya bercadang membeli jubah untuk raya ni.. Kalau jumpe jubah murah yg lawo lah jap lagi..

Okeh, kepada semua, sila berhati-hati drive kete balik kampung! sekarang ni everyday dalam berita, ada je kemalangan ngeri.. nauzubillah ada family atau kawan terdekat yang terkena...

Selamat menyambut hari raya AidilFitri dari saya & suami! :)

Thursday, September 10, 2009

"ai lebiu" blog award! ahaha

okaylah, it's actually "you're my awesome blog buddy award". Ni Amirah bagi.. hehe tq dear!

1st task: letak 5 perkara menarik tentang pemberi award. So ini pasal Amirah:
  1. Dia tengah menyambut ramadhan dan akan menyambut raya kat Australia!! adoi jeles!
  2. Dia sangat tinggi! Masa dulu2, saya berdoa untuk mendapat suami lagi tinggi dari dia, kira die benchmark le.. Tapi nampaknye itu angan-angan yang tidak menjadi.. hehehehe..lebih tinggi dari saya pun cukuplah
  3. Dia seorang yang kreatif dan sgt tere buat benda2 seni2 ni.. krafts ke, multimedia ke, photography ke. Oh dia juga tolong saya buat hantaran kawin dan hasilnya sungguh cun sekali!
  4. Dia sangat sangat suka membaca! buku yang bes-bes dia akan baca ulang-ulang tanpa boring. (buku yang tebal-tebal okay!)
  5. Dia adalah garang! cey takdelah! hahaha.. tapi dia adalah ketua yang tegas! and a good ketua too
Okeh, 2nd task, 10 facts pasal diri sendri:
  1. Saya tak reti/biasa masak! tensen sungguh pike nak masak ape tiap2 hari..sebab kebolehan sangat limited.. Kalau nak masak, kene tanye resepi kat mama atau tgk internet. Tapi magicnye kalau saya masak mesti sedap! ahahahah perasan!
  2. Saya dah semakin malas membaca. Dulu masa skolah rajin sangat baca novel. Sekarang cuma akan baca novel penting je (cam twilight ke! haha)
  3. Saya tengah buat masters sekarang.
  4. Masa kecik, oleh kerana pengaruh cerita2 disney, saya selalu berangan nak kawin dengan putera raja yang kacak yang naik kuda gagah. Tapi malangnya semakin besar, semakin saya tahu putera2 raja malaysia adalah tidak kacak malahan gemuk dan tidak naik kuda.
  5. Masa kecik juga, saya selalu berangan nak kawin pakai gown putih kembang yang cantik serta nak set rambut lawo2 dan berjalan time kawin dengan wedding song yang 'teng teng teng teng.. teng teng teng teng..'(alah, lagu omputeh kawin tu). Rupanya tu cara org kristian kawin. Hahaha
  6. Oh saya memang suka berangan.
  7. Saya sangat suka bershopping tetapi setelah kawin, saya telah bertaubat dan menjadi isteri yang pandai menjaga harta suaminya. eceh!! (padahal lepas kawin banyak kene gune duit..kene berjimat cermat..huhu)
  8. Saya lebih suka menghadap PC/laptop daripada TV
  9. Saya anak ke-2 dari 11 orang adik beradik. Adik bongsu saya muda 21 tahun daripada saya.
  10. Saya adalah kakak yang garang dan suka membebel. Ahmad pun tak tahan dengar bebelan saya. hahaha
Okeh, 3rd task, beri award pada 10 orang lain and describe orang itu:
  1. Alak - My Cousin n best friend. Kami tidak boleh duduk diam..asek nak bercakap aje!
  2. Imang - my cousin juga dan dia salu bawak balik makanan sedap2.. ahahah
  3. munah - my adik yang jiwang dan manje
  4. piah - adikku yang garang + suke bebel.. ko lagi garang dr aku piah!!
  5. aya - adikku juga yang sgt kretip + perangai unik
  6. Ahmad - adikku yang manje kat rumah tapi serius disekolah.. ahahaha
  7. Uwa - kakak ipar ku yang kecik molek dan cool
  8. Acik Diyana - Mak saudara paling bes! Dia sgt cool tere buat animation n banyak sgt tolong time wedding.. die buat kad kawin, jadi wedding planner & mekapkan saya
  9. Awla - kawan yang baik semasa sekolah + selepas sekolah.. Baru start keje as doktor dan tersangatlah busynye.. sian..tapi dapat banyak pahala tu
  10. Anne - Kawan muda ku.. haha.. tapi dia ni matang so rasa boleh berborak seperti sama umur
okeh, itu saja!!

Thursday, September 3, 2009

berkenaan Malatops

Salam,

Stok kuih Malatops telah sampai hari ini. Dan saya ambil cukup2 je untuk sape yang order je. So sekarang dah boleh ambil kuih dari saya. Untuk yang dah janji jumpe untuk bagi, boleh tak saya bagi next week aje sebab esok saya nak balik penang.. sampai Isnin. Lepas tu baru boleh bagi kuih.

Kalau sape yang dah tak sabo nak rase kuih sedap itu, marilah datang kerumahku di Subang Jaya untuk amek kuih.. hihihi..

Note: Puan Uwa sila ambil dari Alakun.. Cik Dayah juge begitu.

Extra Note: Mak saya jual kat JB gak.. Stok limited cam biase!! Stok di JB akan sampai lepas 10 Sept.. Sape nak boleh order dari beliau (JB SAHAJA YE).. Mama: 012-7705072

Extra Note lagi: Amirah, untuk mak awak, nanti kite mintak mama kite bagi.

P/S le pulak: Sape yang ketinggalan untuk order, kalau nak order untuk raya InsyaAllah boleh diuruskan..