Friday, August 28, 2009

Kuih Malatops yang meletup2!! (ORDER DITUTUP!)



Hai semua!!!

Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, dan bulan Syawal yang akan menjelma tak lama lagi, amatlah bahagia kiranya dapat berbuka puasa & makan-makan raya bersama kuih-muih yang sedap-sedap!

Ada sejenis kuih yang baru dijumpai oleh kaum keluarga saya yang teramat-amat sedap sehingga menjilat jari! Namanya 'Malatops Crispy'. Seperti namanya, rasanya juga amat meletup-letup!!! Sedap gile! Sekali ngap pasti nak lagi!

Malatops Crispy
(balang ni penuh sebenarnye. Tapi ni dah kene ngap separuh)


Oleh itu, marilah membeli kuih Malatops Crispy ini dari saya, yang telah menjadi salah satu ejen nenek di KL/Selangor. Nenek beli kuih ni terus dari kilangnya di Batu Pahat, Johor.

Harga kuih ni sebalang kalau u all jumpa kat pasaran, orang jual RM24 - RM26 sebalang. Tapi oleh kerana saya tak sewa kedai, saya jual sebalang RM20 sahaja!!

Nenek akan hantar stok kuih ni kat saya 3hb Sept 2009. Jadi siapa nak order sekarang boleh silakan.. Tapi kena cepat sebab saya amek sikit je. Hihi.. Sape cepat die dapat!

Orait, sebagai rumusan, ni details kuih and contact:
Nama kuih: Malatops Crispy
Bahan-bahan dlm kuih: Butter, Tepung gandum, Gula, Coklat Chip, Badam cincang, Cornflakes
Harga: RM 20.00 sahaja!
Contact saya: Uswah (012-2995767)

Kuih Malatops (gambar without flash)

Gambar kuih (with flash)

Tuesday, August 25, 2009

Ramadhan Mubarak!!

Salam to all of u!! Ramadhan Mubarak!!

So how's ur puasa/tilawah/solat terawih sepanjang 4 hari bulan ramadhan ni??

Saya? - dah ponteng pose 1 hari, ngaji baru 3 juzu'.. aiyoh..sangat menyedihkan!!

1st 2 day puasa, saya berada di rumahku syurgaku di JB! sambut 1st day pose + 24th Birthday bersama family di JB & husband. Sangat bahagia sebab makanan kat rumah komfem sedap hasil air tangan mama. Pastu Bazar Ramadhan JB adalah D BEST! Makanan sume sedap-sedap & air kathira super sedap! Sahur kat rumah pun sodap!! 1st day sahur, ade kambing makan dengan roti. 2nd day, mama masak nasik goreng sedap!

FYI, saya ni bukannye orang yang selalu bangun sahur. Masa dok rumah (JB) dulu, almost everyday puasa, adik saya/ mama bawakkan 2 gelas air ke katil.. huhu..saya ni pemalas bangun sahur! sangat liat!.
Tapi nampaknya tahun ni saya kene bangun everyday!! Zayd adalah sangat rajin bangun sahur + suke makan banyak time sahur. Jadi saya pun kene join skali la kan. Siap kene masak! Paling simple pun goreng-goreng tempura/nugget. Pagi tadi menu adalah bubur, ikan bilis+kicap & potato goreng. Kenalah bangun awal sikit untuk masak-masak. hihi

Nampaknya perempuan yang dah kawin akan automatik jadi rajin! hihihi, saya suke itu! walaupun tak tere masak lagi, tapi at least sudah rajin sedikit. Nampaknye ini latihan untuk menjadi super-mom! haha

Chaiyok Uswah chaiyok!!!

Wednesday, August 19, 2009

Thanks dear!!!!

Zayd pegi test-drive kat Cameron Highland hari isnin sampai selasa (semalam). Jadi semalam petang saya pun gi amek die kat proton around 7pm. Nampak zayd kuarkan banyak plastik-plastik barang dari kete proton.. Huhu hatiku gumbira!! (eh sebenarnye lagi gembira nampak zayd! haha). Jom tengok ape yg zayd belikan untuk isterinye yang tercinte ini.. hihihi:


Oh, zayd bukannye belikan kebun..
ni saje letak gambo die kat cameron


Fridge magnets!! - ade 5 sumenye.
yang kale merah tu sume fridge magnet dari cameron.
Sangat hepi sebab memang tengah pike kat mane nak dapat fridge magnet bes bes


Buah Strawberry yang masam manis (kate stoberi malaysia.. mestila masam sket..hihi)
ada 5 kotak sumenye.. 2 kotak untuk orang len, 3 kotak untuk saye :)


Coklatsss.. ade 7 kotak sumenye.. tapi 3 untuk adiknye


Teh stoberi, mango & earl grey.. haii murahnyelah teh kat sane ye


okeh itu dia barang-barang yang zayd blikan! saya sungguh hepi sekali! pagi ni asek mengunyah coklat je.. haha

akhir kata, thanks abang! love u! m: