Thursday, July 30, 2009

Banjir??

Harini tak gi ofis sebab badan panas + pening2. Macam demam tapi kepala tak panas sangat, badan panas gile cam burning!

Walaupun rase tak bape sehat, kalau dah namenye dok umah, ade je keje-keje rumah nak kena buat. Pagi ni basuh baju (gune mesin basuh). Pastu ngadap laptop, ingat nak buat keje sket-sket. Pastu rase lapar pulak. Jadi gi dapur carik makanan. Pastu ternampaklah saya satu disaster disitu!!! Dapur saya BANJIR!!! bilik belakang yang penuh dengan kotak-kotak hadiah kawin pun BANJIR!!

Camne boleh banjir?? Camni citenye. Dapur saya macam dalam gambar bawah ni. Washing machine kat dalam kitchen. Hos air (kale purple tu) keluar dari washing machine saya letak dalam toilet.


Tapi, malam tadi, zayd gune toilet tu time tengok tv kat bawah. Dia pun kuarkanlah hos air tu sebab nak tutup pintu toilet. Dan hos tu termasuk kat bilik hadiah. Camni:


Saya pulak, time basuh baju pagi tadi, tak cek la pulak hos tu kat mana kedudukan dia. Jadi after air dari washing machine pun melimpahla kedalam bilik tu & kitchen! Habis banjir camni:

Yang kale biru tu air la ye. Habis air masuk bawah fridge, bawah washing machine, dan basahkan banyak kotak-kotak dalam bilik tu. Huhuhuhuhu. Alhamdulillah air tak sempat masuk wet kitchen! Habis sume alas kaki depan toilet n alas kat kitchen lencun!

Saya sungguh penat mengalihkan barang-barang dalam bilik & mop lantai untuk keringkan & mop lagi untuk bersihkan. Daripada nak duduk rumah untuk berehat, jadi tak rehat lansung! huhuhuhu

Moral of the story: lenkali cek dulu hos air tuh kat mane!!!

Friday, July 17, 2009

Sorry dear!

Hehe.. baru je saya publish post kat bawah tu, zayd komen dalam sms: "Abg dah baca blog awak. wah2 cam xbes je bunyinye bile dah kawen. Cam banyak je keje awak. Hahahaha".

Sorry ye sayang. Walaupun lepas kawin ni sangatlah penatnye.. tapi kite rasa itu sume sebab sebelum ini life kite adalah life seorang pemalas yang selfish.. hahaha.. jadi bila buat keje sekarang, jadiklah penat.. hehehe

Walaupun penat sangat, kite tersangat-sangatlah bahagia & happy sebab dapat gak kawin dengan abg akhirnya! haha.. Thanks a lot sebab sangat memahami & baik.. semoga abg baik sampai tua! hehehehe.. Badan penat tapi hati senang takpe! sangat-sangat berbaloi! hehe

akhir kata, love u!!

Ikhlas dari ur lovely/cun/cool/baik/slim/very healthy wife!
14

Sementara menunggu mesin basuh....


Fuhhhh!! sudah lama tidak berblog ye.. hehe.

Apa khabar sume orang kampung???!! hehe. Sorry tak update lansung sejak kawin haritu. Sebenarnya ade gak draft beberapa post, tapi tak publish sebab cam bosan je tulisan saya tu. Nak letak gambar-gambar, tapi sume dalam handphone zayd. Asek lupa je nak upload dalam kompite.

Sekarang ni life agak busy. Saya still dalam proses adjustment. Kami pindah ke rumah baru kami (er..rumah sewa) di Subang Jaya lepas 3 hari kawin. Tapi stay 1 malam je then terus pegi rumah mertua di Penang untuk prepare kenduri kat sebelah lelaki pulak. 1 week after that baru balik semula ke rumah.

Saya sangat-sangat penat lepas kawin sebab:
  1. Baru pindah rumah, kena kemas dengan banyaknya.
  2. Baru belajar masak. Jadi saya masak sangatlah slow! tak biasa lagi dengan dapur baru. Tapi alhamdulillah sekarang agak okay. Cuma jarang gak masak. huhu
  3. Rumah ni jauh dari tempat kerja saya. 30km jaraknya. Pastu paham-paham jela KL yang paling suke jem ni. Alhamdulillah time keje saya flexible sikit jadi bolehla avoid jem. Cume kadang-kadang sangkut dalam jem gak.
  4. Dateline untuk saya hantar project sudah amat dekat! Sekarang tengah pening kepala siapkan keje.
  5. Banyak kena keluar shopping barang-barang rumah.
  6. Banyak berjalan-jalan melawat saudara-mara.
  7. Baru sekarang menguruskan makan/pakai untuk 2 orang. Before ni sorang-sorang je. Tere la mama boleh uruskan husband + 11 anak-anak!!
Hehe.. banyak btul alasan saya tuh! Tapi itu sume still dalam proses menyesuaikan diri. Tak lama lagi, badan ni dah biasa lah. hehe (harapnyelah!)

Oh, hari ni baru sebulan 18 hari kami kawin. Tapi of kos lah ramai dah tanye soalan power "bila nak dapat anak?". Paling tak boleh blah, PEGANG PERUT saya dan tanya "dah berisi ke belum ni?". Oh, saya sangat allergic orang-orang yang pegang-pegang perut ni! Geli tau!!! Sesungguhnya saya rasa terlalu awal untuk itu semua. Lagipun life sekarang pun saya blum dapat sesuaikan diri betul-betul lagi. Tunggulah bila saya dah ready.

Hmm.. itu saja kot bebelan untuk hari ini. Saya type post ni sementara menunggu mesin habis membasuh baju (seperti tajuk). Jap lagi kena sidai kain, mandi & buat keje! yeay!!

p/s: Rindu gile mama abah hanaa & family di JB! Next week uswah+zayd balik!!!!!!!!!! yeay!!