Tuesday, April 14, 2009

My perfect lover tag

I was tagged by Amirah...

So, here are the rules of the tag
1. The tagged victim has to come up with 8 different points about his/her perfect lover.
2. Have to mention the gender of his/her perfect lover.
3. Tag eight other victims to join this game and leave a comment on their blog.
4. If you are tagged the second time, there is NO need to do this again.
5. Lastly, most importantly, HAVE FUN DOING IT.


My Perfect Lover must:

1) Have a sweet smile yang mencairkan hati.. kwang kwang kwang
Okeh ini sangat penting memandangkan saya ni seorang yang garang/suke marah. Jadi kalau 'orang itu' boleh buat muke manis pasti hatiku akan sejuk kembali & tak jadik marah.. hahaha

2) Solat 5 waktu sehari semalam. Suke ngaji
Wah ini memang wajib!! budak2 zaman sekarang ni baik2 pun ade yang tinggal solat.. ish ish camne nak jadik imam kelaurga camtuh

3) Be very very Sabar
I can be very very grumpy bila-bila masa & garang pulak tu time grumpy.. Jadi memang kene bersabar

4) be Dark, Tall & Handsome
hahahah..sape yang tak mahu kan kan? sume nak yang macam ni. haha.. Tapi orang-orang melayu ni ramai yg kecik2. so kriteria itu tepakse la dilonggarkan kepada --> Dark, taller than me & handsome.. hahahaha

5) Baik hubungannya dengan keluarganya & orang2 disekelilingnya.
Hmm.. ramai orang-orang yang baik tapi hubungan dengan Allah je dia jaga.. hubungan dengan keluarga & orang-orang lain tak pulak jaga. I dont like that kind of man. My perfect lover must love my family as much as I do then I'll love his familyy too.. hehe

6) Love me back!
Hahaha..ni penting gak ni.. kalau kite bertepuk sebelah tangan pun tidak bes jugak ye..

7) Rajin bekerja untuk menyara hidup isteri & anak-anak
Hahaha..dengan kata lain, saya adalah malas bekerja sebenarnye. huhuhu

8) Love my cooking no matter what the taste might be.. huhuhu
okeh, kantoi tak reti masak.. tapi saya rasa saya ni suke memasak & ade bakat jugelah kalau ade dapur sendri (hahahha perasan gile!). Dan saya juga adalah suke memberi orang makan.. Jadi kepada bakal hasbenku, silelah makan bakal masakanku dengan sanyak banyak sampai licin periuk.. Barulah hatiku ini senang sekali!


Orait! tu die ciri-ciri yang saya mahu! hehe. Dan saya juga sudah bertemu dengan orang yang saya mahu! hahahaha.. Semua manusia takde yang perfect pun but at least I think he's perfect for me :)

Okeh, orang2 ini, sile buat tag:
1. Aya
2. Piah
3. Alak
4. Imang
5. Munah
6. Uwa
7. Awla
8. Kak Af

Friday, April 3, 2009

Keluargaku udah makin besar!

Dah setahun saya dapat lesen memandu kete. Ingat lagi tak gambar kat bawah ni:


gambar ni amek dari dalam post lama ni. Ada kete peugeot hitam abah dalam gambar tu. Hari ni kete abah tu dah dapat cucu baru!! Ni dia cucu baru dia:

Kete saya


Mengapakah cucu? sebab......

kete abah=2nd wife abah.
Kete Uswah=baby Uswah.
Uswah=anak abah.

Jadi.....

Kete Uswah = cucu kete abah!



Ye kawan-kawan, saya dah ade kete baru! Alhamdulillah! hehe.. kete apekah itu?
Ni kete saya:



tapi saya dah tuka logo peugeot la! kwang kwang kwang.

Oh ye.. kete ni abah jaga dulu sebulan.. So kepada adik-adikku di JB, kalau naik kete Uswah, sile jangan membuat sepah ataupun membusukkan die. hahaha.. enjoy ur ride!