Monday, March 30, 2009

Happy Birthday Hanaa!!! (3 tahun)

Hari ni birthday Hanaa yang ke 3! Dah besar dah budak ni. Oleh sebab dia dah besar, maka dia layak mendapat hadiah bes untuk orang besar jugak. Hihi. Jom kite tengok apa dia hadiah yang abah bagi untuk Hanaa!


Hint:

Sila teka apa benda ni?

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

Jawapannya ialah:


BASIKAL!!!
Basikal cute kaler pink beroda 4


Jadi sekarang ni Hanaa dah ada 2 kenderaan
Kete kuning+oren & Basikal pink


Hanaa dah tere drive! siap boleh lambai-lambai orang lagi


Dah tere buat selekoh tajam!


Uswah dah alihkan sofa, meja & gulung karpet supaya tempat untuk Hanaa main basikal luas sikit. Buat masa ni, Hanaa cuma main basikal dalam rumah je. Bila Uswah ajak Hanaa main basikal kat luar rumah, Hanaa cakap "Tak nak! nanti basikal Hanaa kotor!". Hehe.. kecik2 dah pandai jaga barang.

Alhamdulillah banyak betul rezeki budak ni. Semua orang sayang dia & mama+abah excited je nak belikan dia barang-barang. Dah lama takde baby lah katekan! hehe

Semoga Hanaa membesar menjadi anak+adik yang solehah & baik hati & pandai & rajin! Amiin!

Monday, March 23, 2009

Kembar ke?

Me & Him



We're in the same class from standard 1 to form 5 (except form 1-3, kelas seblah2)

I got in Matriculation 1 month before him, but He went to university earlier than me.

I graduated earlier than him but His convocation is 6 days before mine.

I got engaged 1 month before him but He's going to get married 1 month before me.



I was born 11 month 27 days after his birth


He is my brother, the 2nd architect in the family,
Suhaib


Suhaib the driver dengan tak sampai half adik-adiknye

Tuesday, March 17, 2009

Tag from Alakun

this is the initial instruction:-
1. Go to your photo folder in your computer.
2. Go to 6th folder of photos.
3. Go to 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite 6 friends to join the challenge.
6. Link them in your blog and let them know that they have been challenged.

ookay.. laptop saya ni baru je di inherit daripada abah.. kat dalam My pictures folder, cuma ada 2 folder je.. so saya bukak 2nd folder & amik gambo ke 6.. ini dia gambo itu:


hoho..gambo lame ni.. gambar ni diambil masa majlis konvo kat UIA. 24th August 2008. 2 days after my 23rd birthday.. Masa duduk dalam convocation hall menunggu amek scroll kat atas pentas, saya, shema, sarah & Azwa dok borak2 sambil belek2 buku konvo. Dalam buku ni ada senarai nama-nama kitorang yang berkonvo. Pastu saya jumpa nama saya dalam Rektor's list. Huhu terharu.. walaupun hanya cukup makan untuk masuk dalam list ni.. huahuahua

orait, cik cik sekalian.. sila buat tag ini:
1. Amirah!
2. Kak Nenny! (oh kak Nenny puan.. hehe)
3. Aliya
4. Safiah
5. Kak yong (oh ini puan juga)
6. Abyd!

Thursday, March 12, 2009

Congratss Ahmad!!!

Today is Ahmad's day!! haha. Result SPM kuar harini. Alhamdulillah, My only little bro dapat result yang cemerlang! Ahmad dapat 11A, 1B. Detailed result silalah tanya tuan empunya diri ye.

Anyway, oleh kerana Ahmad kat KL sekarang, maka Uswah & Suhaib pun bawak Ahmad gi makan kat JJ AU2 Setiawangsa untuk celebrate la kononnye. Kitorang gi makan kat Restoran Spices & Delight.


A Happy-face Banana Split for A Happy Boy!


Our Hero of the day!


The only Abang & the only adik laki in my family


Congratulations Ahmad! Syukur pada Allah kerana kurniakan rezeki ni untuk Ahmad. Thanks to Mama&Abah yang sentiasa support Ahmad & Thanks to Makcik Tipah yang membantu Ahmad belajar untuk SPM.

Uswah doakan Ahmad jadi orang yang berjaya dunia & akhirat. Doakan Uswah jugak tau!

Friday, March 6, 2009

Ayam Panggang Kelly Rogers!

Hari ni kami-kami di CAIRO dapat makan free sempena birthday cik Kelly atau nama sebenarnya cik Siti Khadijah yang ke-22.

Yang besnye, birthday girl yang masak sendiri birthday meal ni. Menu kami hari ni adalah Ayam Panggang Potato sumbat yang super-duper sedappp!!! oh, birthday cake pun ada jugak.. cik kelly la jugak yang buat. hihi

Mari tengok Ayam Panggang cap Kelly ni:



Ayam Panggang potato sumbat yang dah dipotong 4


Lepas potong, hidang atas pinggan


Ada 6 ekor ayam!!!
sorang dapat makan 1/4 ayam (kenyang bangat!)

Kek Coklat Kelly yang sedap jugak

Our Chef Kelly + Birthday girl
(die ni malu2 nak begambo pulak)

Oleh kerana Ayam Panggang sumbat cik Kelly ni mendapat sambutan ramai, maka dia pun bersemangat nak bukak bisnes Kelly rogers beliau. Harga 1 ekor ayam sumbat cuma RM17.00 sahaja! Siapa-siapa nak buat jamuan silalah order ayam panggang beliau!

Ni link blog beliau.. situ ada nombor dia sume.. untuk sapa-sapa yang nak order. hihi


Thanks cik kelly, sesungguhnye saya amat kenyang sekali! **Burrrrpppp!*

Thursday, March 5, 2009

Mari Shopping Jubah!

Cik Abidah kite dah jadik businesslady!! Dia bukak bisnes jual Jubah. Jubah yang die jual cantik-cantik pulak tu.. Dari Jordan lah katekan. Bila saya bukak blogMarket die tu, memang terus terminat dengan jubah-jubah dia.. Siap dah cop 4 helai.. huhu.. Nanti kena kira bajet balik ni. Mesti kena pilih yang betul-betul perlu.

Jom bagi sokongan pada junior kite ni! Ramai-ramai masuk blogMarket dia!

Klik link kat bawah ni:
HANAN ONLINE



p/s: Abyd, ni kite dah bagi promosi sukarela..silela bagi discount utk jubah2 tu ye.. hihihihi