Tuesday, January 20, 2009

Mari boikot-memboikot

here's what we should do. it's simple:
list down 5 of the products from the list below that you are boycotting,
and then list down 5 of the products that you will try your best to boycott,
and finally list another 5 of the products that you find it hard to boycott,
and tag 5 others.

this tag is to get everyone to read the list below carefully and identify which products affects your life and the lives of the Palestinians most! You can also compare your list with your friends and see: if they can boycott one product that you haven't been boycotting, why can't you start to boycott the product too?

5 products i'm boycotting
1. Marks & Spencer
2. McD
3. Coca-Cola
4. Sume jenis rokok - aiyo ni sgt senang! haha
5. Starbucks


5 products i will start to boycott:
1. McD - huhu byes bfast sedap gilsss
2. Nokia phones
3.
4.
5.
tak terfikir la.. bukannye salu beli barang mahai2 pun.. mana ada duit!!

5 products that i find hard to boycott
1. Tesco - huhu baru jumpe tesco ampang yang bes + barang murah itu
2. Nestle products - banyak sangat product die & dah biasa bli
3. L'Oreal - skrg tgh gune L'Oreal shampoo.. susah nak carik shampoo yang sesuai
4. McD - huhu sangat susah
5. Intel - how to boycott?

I tag
1. Amirah
2. Mama
3. Aya
4. Piah
5. Mai

Monday, January 19, 2009

Panasssss

hoh! apekah yang panas itu?
adekah:
  1. Gosip panas? atau..
  2. Cuaca panas? atau..
  3. Hati panas? atau..
  4. Nasik panas?
Jawapannya: No. 2

Sesungguhnya hari ini adalah sungguh panas sekali! Dahla park kete kat atas parking lot tar yang takde bumbung ataupun pokok rimbun yang boleh jadi penyejuk. Masa nak drive balik time tengahari, masuk kete je rasa macam masuk oven! nak pegang gear & stereng pun gune hujung2 jari. Pastu kete manual tu pulak stereng die keras jadi kena pegang kuat2 untuk pusing2. Huwaaa! macam nak melecur tangan!

Tapi, alhamdulillah cuaca panas, sebab bila sampai rumah, angkat baju yang dibasuh semalam, semuanya kering + crispy2! best betul! Memang perasaan paling seronok bila baju dah kering dengan sekering-keringnya!

Bukan baju saya

lepas solat & abes lipat kain sume, naik kete balik utk gi utm. Wahhh! kete dah jadik oven balik!!! bila bukak aircond pun, rasa cam ribut kat padang pasir je panasnye! (ceh bajet penah rase!)

Kan bes kalau jadik cam Rasulullah SAW yang sepanjang perjalanan dia kat padang pasir, ada awan yang lindung dia dari panas matahari. huhu



p/s to alak: tengok kite gi keje balik tau!! awak jangan asek baca edward je! hahaha

Wednesday, January 14, 2009

Esok Hari Khamis

wah cepatla weekend!!! <-- gaya org malas bekerja. huhu

Saya dah berpindah ke cublicle dalam CAIRO, UTM KL. Ofis saya kat yayasan still ada lagi.. cuma akan sangat jarang pegi sana. Jadi banyak barang dah pindah ke sini. Kat ofis lama cuma tinggal PC, printer & file2 subjek. Kat bawah ni gambo cubicle saya.. sangat cozy (walaupun obviously lagi sempit dari ofis lama).


Tempat baruku!

Currently merindui budak ini:

Hanaa comel pakai spek barbie! (yang abah dah patahkan. haha)

Friday, January 9, 2009

2009

wah! ni post 1st untuk tahun 2009!

Tak ingat lansung apa yang saya buat masa 1st saat dalam tahun ni. tapi rasenye terdengar bungi bunga api dari danga bay yang dekat ngan rumah tu.. hmm.. tak penting..

Rakyat Palestin pulak menghadapi tahun baru dengan roket-roket dari israel. Kalau roket bunga api takpe jugak.. ni roket bom2 tu! huhu.. Sian sangat derang..

Baru balik dari demonstrasi untuk palestin depan US embassy. Semua orang sangat bersemangat! jumpa ramai orang; Amirah, Abidah, Mc Zaiton, Mc Lainy, ex-SMIH JB, budak2 UIA, or ex-UIA.. ramai la.. dalam online paper kata more than 2000, tak tau la bape ramai sebenarnya yang pegi.
Gambar2 demo ada pada alak.. next time akan di upload.

Sekarang sangat penat!!!!!!!!

Esok ber-demo lagi!!

Hidup Palestine! Hancur Israel (& Amerika)!