Sunday, January 20, 2008

11 tag

Can you name 11 people you can thinkof right offthe top of your head? Don't read the questionsunderneath until you write the names of all 11people.This is a lot funnier if you actually randomly list the names first. No Cheating!!!


1. Zayd
2. Alak
3. Amir
4. Sarah
5. EJ
6. Amirah
7. Awla
8. Maru
9. Anne
10. Nazlan
11. Shema


How did you meet 10?
- He's my classmate at IIUM

What would you do if you had never met 6?
- Lagi banyak duduk rumah keboringan sebab takde org ajak kuar

What would you do if 6 and 2 dated?
- Aiyoh! cannot cannot!! pempuan same pempuan daaa

Have you eve seen 4 cry?
- Yup2... n banyak kali oso.. hahaha

Do you think 1 is cute?
- Ohhoh..mestila, cute & sweet ;) hahaha

Tell me something about number 11
- She's creative & rajin pinjam buku library!

How do you know 8?
- Classmate at IIUM oso

Would you ever go on a date with number 5?
- Hahaha..mane bole! tidak tidak

What's 7's favourite colour?
- Mmmm... ape yeh.. white ke? tu the color of ur new phone.. haha

What would you do if 6 confessed they liked you?
- I'll tell her i liked her back.. haha.. she's my friend!

Fact about 9.
- Sgt kiut muke jepun & pandai sgt2.. bole cakap english-melayu-CINA

Who is 4 going out with?
- with her husband.. hahaha.. umar

Who is number 5 to you?
- One of my best friend (& rival) hahaha.. Zayd's best friend actually

Would you ever live with 11?
- Yup2! she's actually my roomate at IIUm for 2 ke 3 years ek

is 2 single?
- Hmm.. single ke? it's complicated..

Where does 7 live?
- Kat Taman Desa Skudai, JB.. tapi die skrg kat asrama IIUM kuantan campus

What do you think about number 3?
- Tere gile kompite! and he's a good friend too!

What do you like about number 10?
- Die genius.. & tenang jek bile buat FYP.. hahaha.. oh n die kenalkan pade cite how i met ur mother

Favourite memory with 2?
- Aiyoh.. so many lah.. she's my favorite cousin & bestest friend ever! Banyak sgt our memory together.. hmm.. shopping kot the bestest... & gossipping.. & etc etc etc.. aiyoh.. kan i dah cakap so many lah


okeh..silela buat yek ppls yg ku tag.. alak, imang. amirah, uwa

Saturday, January 19, 2008

Reunion v2.0

Smalam, Uswah, Awla & Myra telah bereunion lagi skali @ Tebrau City. Mule2 mama & Hanaa join. Lepas shopping sket & duduk minum n borak2 dgn kitorang, mama & Hanaa pun balik umah. Kitorang ber3 dah round satu shopping mall tu. Sgt penat & BEST! hehe

Mama & Hanaa (Hanaa da majuk ngan uswah time ni)


Myra da risau tgk kenakalan Hanaa sbb die nak kene jaga anak sedare nanti! hahaha


Awla - bakal doctor! woohoo!


Myra - Miss designer (die bole design everything, from book cover to webpage to dresses!)


Meet the latest member of my footwear family, kale die agak pinkish, mcm newborn gitu
(ooooh sgtlah selesa & cantik... love at the 1st sight)

Lepas abes round2, kitorang pun balik, Myra yg drive. I balik umah Awla. Sampai2 je, solat asar & mak die ajak gi paso malam pulak.. kat paso malam, jumpe newlyweds, umayr & muhaini bersama adik2. After maghrib, Suhaib amek & balik umah..

SANGATLAH PENAT SEMALAM! huhu

sbenanye tengah kemas umah kat bawah.. ngelat jap update blog.. haha


Tuesday, January 15, 2008

Hanaa's mekap session

Hanaa's 1st ever make-up session was this evening. She's sooo moody lately & this make-up session seems brightened her day up! haii pempuan pempuann!!!

Mak andam: Uswah
Eye shadow & blusher: Hayat & Nuha's collection
Lipstick: Uswah's

p/s: mekap comot sebab hanaa yang aktif!


The 'pweeeetttty' little hanaa


"Ahh, I can't even recognize myself in the mirror! soo pweetttyy"


The 'crooked lady' style! wahahaha


Si kecik yang suke makan ais!


"Oooh ooh, sodapnye ais ni! sooo cejukkk!"


'Pweetty' Hanaa kepenatan

Msg from Hanaa: Sape2 nak amek saye jadik covergirl magazine, sile kontek pengurus saya a.k.a mak andam.

Monday, January 14, 2008

Akhirnya...

The loooong awaited result

Akhirnya.. after exactly 1 MONTH after our final year poster exhibition, kuar jugak result projek nih! Sian budak mecha, kitorang punye department the last one yang kuarkan result ni.. orang lain da siap buat clearance, kitorang baru je dpt tengok result petang td.. sekarang ni nak kene tunggu status ACTIVE tukar jadik GRADUATED baru bole buat clearance..

Okay, kiranye, sekarang ni, i'm quarter-officially graduated from IIUM (have to do clearance & wait for CONVO this August). The pic above is my final result, the very last result from UIA.. sob sob sob (cey padahal gembira je, not becoz of the result, tapi dah pass & grad!!)

Alhamdulillah projekku yang agak cakar ayam & last minute tu dapat B+, memang dah agak takkan dpt higher than that. Haha.. Rasenye tak patut dapat B pun, tapi ni berkat tolong orang la agaknye. Anyway, thanks to my supervisor, Bro Syamsul, Lab technicians, Bro Nasrul & Bro Yazid, & all my friendssss for the support.

Kepada AnR, silela tukakan status saye dari Active ke Graduated cepat2 & Silela buat senate endorsement cepat2 juge! Saya mahu itu transcript!!!


Phone Tag

My beloved Handphone
(yg da byk kali hanaa campak. huhu)


1. What color is your phone?
- Red & Black (seperti gambo diatas)

2. Who's the first person who comes up under the letter M?
- Maimunah

3. Who's the last person you called?
- Awla, my skoolmate

4. Who was your last missed call from?
- Faiz, my cousin

5. Who's the 2nd person who comes up under D?
- Diyana, Zayd's sister

6. Who's speed dial 2?
- Abah

7. Who's the 3rd person who comes up under Z?
- Zayd Macho

8. Who was your last received call?
- Mama

9. Who's speed dial number 4?
- Takde

10. What is your background?
- Cute little angel yang bole gerak2, curik theme dari anne

11. How many text messages do u have?
- 300++ agaknye

12. Who's in ur speed dial ?
- abah & mama

13. What's the 5th message say in your inbox?
- 'Haha. kite ade feeling cam kene msg awak! etc etc...'

14. Who's the 1st person who comes up under B?
- Bangah, Alak's bro

15. Who was your last text message from?
- Zayd Sweet

16. Name every person you have text messages from:
- Zayd Sweet, Mera, EJ, Aalaa'

17. Have you seen the 101 Chuck Norris facts?
- Apekah itu?

18. Who's the 9th person on your missed calls?
- nombor yg tak dikenali

19. What does the 3rd message in your Outbox say?
- Biar perut i x boroi! hahaha

20. Who is the first name in your Phonebook?
- Aalaa', my cousin

Okeh nak tag imang, alak, munah n sape2 saje

Saturday, January 12, 2008

Reunion

Aisyah, Uswah & Amirah

Petang tadi, telah ber-reunion jap ngan Aisyah & Amirah. BEST BEST BEST! Kitorang ni ex-classmate mase skolah menengah dulu (SPM 2001). Dah 6 tahun berlalu... bukan tak penah jumpe sepanjang 6 tahun ni, tapi jumpe pun kejap2 je & tak dpt nak share cite sangat. Sume org kat tempat lain2 & ade life sendiri. Nak kumpulkan sume org untk berjumpe pun susah sebab sume ade hal masing. So, kehadiran reunion petang td cume 3 orang --> Uswah, Amirah & Aisyah + adik aisyah.

Banyak btul bercerita tadi.. asek pok pek pok pek je. Kitorang paling bising kot dalam kedai tu. Anyway, tadi lepak kat Secret Recipe, Jusco Tmn U aje. hehe. Memang tak berhenti2 cakap.. yela.. cerita 6 tahun nak di pack kan dalam 2 jam setengah je. Pastu sume pun nak bercerita. Kitorang stat dari satu topik ke satu topik ke beribu2 topik. Haha.. yela tuh!

Anyway, Aisyah dah jadi lembut + bersopan santun. Dulu mase skola die kasar sket. Sekarang, heh, gelak pun tunduk2 malu! hahaha..
Amirah same je macam dulu. Tak berubah2 cara die cakap, gaya die bercerita still same macam mase form 5 dulu.
Uswah?? uswah makin banyak cakap + clumsier kot.. hahaha

Aisyah sekarang dah bekerja as lecturer kat UNITI, Port Dickson.. amboi besnye mandi pantai la tiap2 hari.. huhu..
Amirah tengah practical kat UTM & lepas practical die nak berehat2 + holiday2 kat aussie.. huhu bes bes!! Tadi dah berjaya meyakinkan die untuk meneruskan cita2 die untuk jadik lecturer kat UTM. haha.. cepat myra!!! nak keje same2!!

Oh ye, pasal keje.. Saye insyaAllah akan jadi tutor kat UTM semarak. InsyaAllah juga akan sambung masters dlm tahun ni juga.. tapi tak tau lagi kat mane.

Okeh..hari ni saye kepenatan sebab banyak sgt bercakap + mengemas umah.

Tata~



Friday, January 11, 2008

Hanaa The KING!

Takde bende nak diupdate sebab kehidupan sehari2 seorang penganggur adelah constant n bosan. So hari ni pasal hanaa ajela.. lagipun gambo die belambak dlm sume PC, sume folder, sume camera & henpon sume orang! seperti kate alak - imang - kwn imang, "kau ingat kau chantek?!!". haha.. sebaik si Hanaa ni comel & pandai buat aksi2 comel.

Hanaa & her gigi yang udah banyak!

Sekarang ni Hanaa dah 1 tahun 9 bulan. Sikit je lagi nak masuk 2 tahun. Tapi perangai die macam baby! Manje SGT SGT (die mmg dah jadi cam raja kat dlm umah ni!). Dah pandai mengadu, menjerit & sangat garang juga. Oh, die sgt becok (nampak sgt belajo dr sape) & suke menyanyi2 berseorangan dikala bosan.

Kereta hanaa (yg dah tercabut telefonnye)

Hanaa ade kereta. Kereta die ni memang hak milik die sorang. Kalo die nampak org len duduk atas kete die or pegang sikit pun, die dah menjerit! Pastu kalo time makan die dah duduk kat satu kerusi ni, maknenye, kerusi tu memang hak milik die sampai habis waktu makan. Kalo sape2 duduk kat kusi tuh, die menjerit atau majuk (baring kat lantai menangis). Time makan, nak suap sendiri & nak ade pinggan sendiri.

Hanaa makan cream cheese. Die mmg suka makan cheese or butter camnih je


Oh, si kecik ni memang suka bergaya! kalo nampak je tudung sape2 mesti die nak pakai. Kadang2 sapu tangan abah pun jadi mangsa. Hehe. Die suke pakai cekak rambut, suke orang ikatkan rambut die, suke bergaya depan cermin. Haii..memang perempuan!

Hanaa & tudung yg Uswah blikan kat UIA untuk raya

Oh ye, hanaa da pandai panggil uswah! Dulu uswah jadi 'jah' & suhaib jadi 'jad'. Sekarang uswah jadi 'ajuwwa' & suhaib jadi 'ajuwwad'. Name yang paling pelik skali Solehah jadi 'adilla'. Hahaha.. aku pun tapaham camne ngko ni translate name! haha

Okey, enuff for today.. Asalkan ade update kat blog ini pun udah kire bagus! haha

Thursday, January 10, 2008

Job hunting ends here..

Alhamdulillah, Thanks to Allah, I got a job offer today.
And I'm going to accept it. Just need to go through some formal procedure etc.

The end.

p/s: Selamat menyambut awal muharam

Wednesday, January 9, 2008

Perkara hari hari

Pagi ni patutnye saye ade kelas driving pukul 8 pg. Tapi bile bangun pagi td, hidung sedang tesumbat dgn gayanye n tekak sakit sekali. Jadi saye dah ponteng kelas pagi ni hahaha

Sekolah kete dimana saye menuntut ilmu

Pukul 10pg, macam da sihat sikit, jadi pegi kotaraya dgn abah & Hanaa. Abah nak bayo bil maxis n gi kedai buku. Hanaa cam biasela, jadik pengikut setia saye kemane2 saje. Asek bawak gi shopping je budak ni.. jgn ko jadik kaki shopping sudah!


Hanaa in Red @ Maxis Kotaraya (seperti biase, ini senyum yg dibuat2)


I found this (see picture below) at the bookstore. And miraculously, abah just nodded when I said I nak beli buku ni. Hehe. Thanks abah! Currently semangat bace buku2/magz2 kawen. Hahaha. Buku yg I baru beli ni actually an organizer for a wedding and banyak info + iklan2 yang menarik. Unfortunately, event2 dalam buku ni sesuai untuk si kaya atau si anak orang kaya. Sume grand2 & iklan2 dalam ni sume from professionals. Tapi yang besnye die ade complete list ape yang kene buat utk satu majlis kawin.

Inilah buku yang baru dibeli tadi! Best! very informative!
oh dan harganya cume RM18.00


Spotted: EJ's sister
Orangnye pun lawo & mekapnye lawo (tukang mekap sheila majid katenye)

Petang tadi bitau EJ pasal ade gambo akak die dalam buku ni. Die yang sememangnye bersemangat telah trus pegi ke kedai2 buku untuk carik buku ni. Jumpe juge akhirnye!

Balik umah je, terus rasa sakit perut & sakit yg lain2nye, tido agak lame tadi & bila bangun, macam lagi worse aje sesema & sakit tekak saye.. adekah mau demam? huhu.. kotak tisu mmg da ready atas katil.. so anytime boleh sroooot srooot jek.

get well soon to me :(

Tag-ed by Aya

LIST OUT THE TOP 5 PRESENTS YOU WISH FOR:

(a) Job Offer (pleaseeee!)
(b) Emas2 & berlian2 (oh mate $$$$$$)
(c) Vacation ke mane2... (bandung ok gak)
(d) Kete (walopon lesen pun blum ade)
(e) Marriage proposal.. hahahahaha

LIST OUT THE REASONS FOR YOUR CHOICE:

(a) Sebab saye nak duit saye sendri!
(b) Sebab pempuan mmg suke bende ni.. n saye pempuan
(c) I miss bercuti2
(d) Sebab saye nak keje sape mau hantar saye gi keje (kalo saye dpt keje)
(e) Sebab nak kawen la kot.. hahaha

THE PERSON WHO TAG-ED YOU IS:
Aya bucuk (da mandi ke blom aaa???)

5 IMPRESSION OF HIM/HER:

(a) Aya bising
(b) Aya baik..die ajar uswah buat blog
(c) Aya kretip.. cis bende ni kene ikhlas ke???
(d) Aya unik.. die ni pelik sket a. aahahhaha
(e) Aya cantik! hahahha

MOST MEMORABLE THINGS HE/SHE HAS DONE FOR YOU:
ajar i blogging & gune picnik

MOST LOVED INVENTION:
potty with flush n water hose.. melegakan seisi dunia!! hahaha

WHAT DO YOU DESPISE THE MOST:
Makanan basi

PEOPLE YOU WANNA TAG:
(a) Alak
(b) Imang
(c) Shema
(d) Awla
(e) Uwa

Sekian sahaja tag kali ni. Huhu.

Monday, January 7, 2008

Hanaa the national badminton player!

Harini, Hanaa the national badminton player mau tunjuk skill main badminton & mengglemerkan diri.. so kepada mane2 paparazzi yang susah sgt nak amek gambo budak ni, ni i bagi free2 saje!

Berdiri tegak untuk nyanyi lagu NEGARAKU b4 main


Posing dulu dgn raket (raket curi kakak die punye)


Okeh, bersedia untuk buat pukulan sulung!!


Scene sebenar: Hanaa the pengacau orang main badminton!

Sekian sahaja kisah pemain badminton negara! Kecik2 cili api! Air yang tenang jangan disangka tiada buaya! Hanaa yang comel jgn disangka tidak hebat! haha

The Paparazzah;
uswah

Sunday, January 6, 2008

Happiness~Shoppingness

Semalam, uswah, suhaib & solehah gi shopping-shoppingan di tebrau city. Tujuan utama adelah untuk beli suar suhaib n beli some girls stuff. Tapi biasela kan, kalo pempuan yg soping, suar+girls stuff = suar+girls stuff+mainan hanaa+buah2an+roti2an.

Hasil shopping paling best ---> Mainan Hanaa!! ---> wooden toy blocks & doodle kit


Hanaa test skill melukis kat doodle kit (cey padahal tu lukisan piah)


Hanaa the builder (cey padahal dok runtuhkan bangunan org!)



Okay, lepas main kene kemas! pandai hanaa!
(Hanaa memang suke sgt masukkan ape2 kedalam bekas,
i.e.: masukkan duit dlm tabung, masukkan mainan dlm bekas)

Uswah terase sgt bahagie selepas shopping sebab dapat belikan sumthing yg bes untuk hanaa! Lepas ni takdela hanaa nak conteng2 dinding lagi sebab bole lukis2 kat doodle kit tuh aje..

Thanks to doodle's inventor, sgt kretip la kan idea die! bole lukis n padam suke hati tanpa risau akan kehabisan dakwat! Doodle ni sbenonye terdiri daripada magnetic pen n magnetic eraser. Drawing board die pulak cume board yg ade lubang2 n ade metal powder. Bile nak lukis, metal powder tu akan di attract oleh magnetic pen tu... bijak2..

To all parents & baby sitters, please provide ur babies with this 'magic' thingy!!! Say no to comot walls (and cabinet doors..huhu)!

p/s: Hanaa memang comel.. huhu.. rejeki ngko le hanaa, asek dapat mainan + baju baru + kasih sayang sume orang!


Friday, January 4, 2008

To Alak


Ha alak.. awak nak sgt tgk! haha.. ni la die! budak kecik comel yg pandai belakon senyum.. tapi bile dah penat, jadi buruk lak senyum die. hahaha

Awak tgk gambo kanan skali, atas n bawah.. lawak gile!

p/s: sedey tak, oleh kerane bute fotosop, make i gune paint aje nak buat gamba kat atas.. huhuhu.. lets cry together! haha taksal!

Thursday, January 3, 2008

Job Hunting

I've just received my 1st everrr job offer letter! Remember I told u about the interview at Satyam (yg susah itu), lucky me, I passed the interview and da dpt offer letter (via emel) malam td. YEAYYYYY!! Alhamdulillah, I'm sooooooooooo lega & happy sebab my 1st try nampaknye berhasil!

Just a small part of the offer letter

*tadi saye dah attach a picture of the offer letter (d email) tapi baru perasan yg bende tuh rupenye confidential and takleh ditunjuk kepade umum. hahahaha..tepakse delete balik.

Ooookay, the question now ---> nak accept ke x???

Actually, my ambition is not to be a highly ambitious person.. Instead of highly paid engineer, I'd loooove to be a lecturer. Bukanle nak kate lecturer tuh tak setaraf ngan engineer. Tapi kalo cakap 'I ni engineer' rasenye glemer skit la dr cakap 'I ni lecturer'.

In my opi, as a women, lecturing lagi sesuai sebab x sebusy engineer. Bile dah ade family & anak2, lagi banyak masa yg boleh di spend untuk family. mase utk soping pun banyak..huhu.. Lagi bagus kalo tak keje. Tapi kalo x keje mane nak dpt duit? zaman skrg ni agak impossible la dalam family tu sorang je yg bekerja (d husband). Lagi2 kalo due2 baru nak stat hidup! huhu

Jadi, kesimpulannya, saye tepakse decline offer from satyam itu. Sekarang ni berdoa je supaya dapat cita2 sebenar.

Go go Uswah!!

Bye2 Kedah... HELLO PERAK!

My 1st day of 2008:
  • Bergambar2 kat depan umah macik tipah kat kedah sebab nak tinggalkan kedah after our 3D2N here.
  • Gi Perak, wedding Aiman&Sarah, anak pacik Roslizar & macik Nabilah (oso my lecturer back in UIA & oso kawan lame abah)
  • Balik JB kesayanganku
Latar blkg: Gunung Baling kat Baling, Kedah (dpn umah macik tipah)
Dr Kiri: Uswah, Mc Tipah & Hanaa, Mama, Abah, Pc Sani, Mat din, Maryam
*Angin2 yg bertiup sepoi2 membuatkan sume org nampak gemuk


Hanaa yg tere blakon senyum & uswah @ the wedding

Spotted - 2 lecturer UIA, Dr Wahyudi & Dr Riza @ the wedding

Mama yg tgk video Richard Clayderman (pianist) mcm tgk wayang sambil mkn KFC

Memento from kedah: Baju kurung kedah (RM4.90 saje!)